Avantaje

Incalzire alei

Aleile pietonale se pastreaza uscate pe timpul iernii. Se evita in acest mod eventualele accidente datorate alunecarii, traficul pietonal este usor, accesul in cladiri este lipsit de incidente.

Incalzire electrica rampe

Accesul in garaj pe timpul iernii este o adevarata incercare. O rampa plina cu zapada va face imposibila iesirea autoturismului dumneavoastra din garaj. Cablurile electrice rezolva acest gen de probleme.

Orice gen de rampa plina de zapada inseamna probleme. Toate acestea se pot evita prin folosirea incalzirii electrice. La exterior, iarna, niciun alt sistem nu are un asemenea randament.

Incalzire rampe si alei

Suprafete exterioare

In cele mai dese cazuri, cablurile electrice reprezinta cea mai usora cale de a realiza o degivrare la exterior. Protectia la inghet poate fi bine realizata folosind performantele cabluri incalzitoare siliconice, sau cele autoreglabile de 9-63 W/ml.

Pentru a mentine degivrate suprafete exterioare cum ar fi caile de rulare, de acces, rampe sau intrari cu ajutorul energiei electrice, montarea cablurilor electrice incalzitoare reprezinta singura solutie. Acestea se pot instala in nisip sau beton, direct sub suprafata finita. Eficienta sistemului se poate mari daca suprafata de degivrat este izolata anterior.

Instalarea in nisip

Instalarea covoarelor electrice sau a cablurilor electrice in nisip se face daca acesta are o granulatie de 0.063 - 2mm. Un strat subtire de nisip se va nivela peste sistemul incalzitor. Se va evita deteriorarea cablului precum si desprinderea sa de plasa de prindere, mentinandu-se pe intreaga suprafata acceasi echidistanta intre spirele cablului. Dupa aceasta se va adauga asfalt, beton, sau placi ceramice.

Instalare in beton

Montajul se incepe prin asezarea cablului electric incalzitor pe un caroiaj tip plasa de Buzau. Elementul de prindere nu trebuie sa deterioreze invelisul exterior al cablului. Cablul trebuie montat totdeauna deasupra plasei astfel incat la o eventuala reparatie sa se poata interveni usor.

Folosirea covoarelor incalzitoare permite o instalare imediata cu un rezultat sigur. Echidistanta intre spire va fi acceasi pe toata aria, puterea instalata fiind de 300 W/mp, suficienta pentru majoritatea aplicatiilor de degivrare. Daca locatia este acoperita atunci este suficient instalarea a 200 W/mp. O putere de 400 W/mp este recomandata atunci cand avem o rampa, cai de rulare, sau o zona cu trafic intens.

Daca configuratia covorului incalzitor nu indeplineste conditiile dorite, se poate folosi cablul de tip siliconic. Cu acesta se pot obtine puterea, lungimea si echidistanta dorite de proiectant.

Protectia la inghet a scarilor si treptelor se poate face folosind atat cablul mono sau bifilar, dar si cablul autoreglabil.

De ce protectie la inghet?

 • nu trebuie sa va mai faceti griji pentru zapada depusa;
 • fara probleme legate de praf primavara;
 • mizeria si nisipul nu mai ajung in interior;
 • previne alunecarile;
 • durata mare de viata si mentenanta 0;
 • faciliteaza/usureaza miscarea.

Aplicatii

Alte aplicatii

 • Depozite frigorifice
 • Sere si ferme
 • Zone cu asfalt
 • Aeroporturi
 • Stadioane
 • Prezervarea monumentelor